Om AA

AA ble grunnlagt på midten av 1930-årene av to amerikanske alkoholikere, Bill W. og Bob S. De hadde prøvd alt for å slutte å drikke. Eller rettere sagt, prøvd alt for å ikke starte igjen. Du som er alkoholiker forstår forskjellen.

De fleste alkoholikere har ofte forsøkt å slutte flere ganger, bare for å begynne på nytt. Og fiasko er ikke fordi alkoholikeren ikke har et sterkt nok ønske eller tilstrekkelig motivasjon. Det er fordi han eller hun lider av en sykdom som verdens leger og forskere er like maktesløse ovenfor som de som lider av det.

Bill og Bob oppdaget at, mot alle odds, kan du tilfriskne fra denne uhelbredelige og dødelig sykdomen. En alkoholiker kan, ved å følge et enkelt program, leve et harmonisk liv uten alkohol, angst, irritabilitet og følelser av misnøye som en som nettopp har blitt nykter ofte føler.

Bill og Bob kalte programmet de kom frem til for De Tolv Trinn. I 1939 publiserte de en bok “Anonyme Alkoholikere” . Den bevegelse som oppsto rundt programmet ble kalt det samme.
I bevegelsen blir boka kalt “The Big Book” , Storboka på norsk.

AA spredte seg over hele verden og Big Book er nå oversatt til 48 språk.  AA kom til Norge i 1947 som et av de første landene utenfor USA .

Storboka er  AA´s enkle tekst, grunnlaget for all AA aktivitet og inneholder programmet for vær enkelt medlems tillfriskning.

Utgangspunktet for AA-programmet er at alkoholikeren ikke har noe mentalt forsvar mot den første drinken. Selvinnsikt, adferdsendring og vilje er ikke nok – før eller senere vil han begynne å drikke igjen.

Det eneste som kan løse alkoholikerens problem er en åndelig forandring.

Formålet med AA-programmet er ikke at en skal tvinge seg til å holde seg edru – det er at vi må øke vår åndelige bevissthet for derigjennom tilfriskne og løse våre drikke problemer for godt.

Våre grunnleggere visste, fra personlig erfaring, at vi alkoholikere trenger en tydelig handlingsplan for å oppnå denne nødvendige endring i måten vi ser verden og livet.

Vi stae alkoholikere er så dypt påvirket av forutinntatte meninger og fordommer, at bare ordet åndelighet fører oss til å avvise hele ideen som tull. Vi kan ikke engang forstå forskjellen mellom åndelighet og religion, men likevel vet vi at det sannsynligvis er det samme. Vi tror bunnsolid at vi vet best, selv om våre liv presenterer en lang og smertefull liste av bevis for det motsatte.

AA ble gjennom sitt enkle og håndfaste program raskt en suksess med dokumenterte gode resultater.  For 70 år siden ble 75 prosent av alkoholikere som ble med i AA varig edru.

Hovedårsaken til de gode resultatene, var at AA gruppeene på denne tiden var preget av en sterk og tydelig tro på AA-programmet. Alkoholikere som selv hadde kommet seg ved hjelp av de Tolv Trinn snakket om dette og hjalp nykommerne tillfriskne på samme måte.

Primary Purpose ønsker at du skal ha samme sjanse som alkoholikere for 70 år siden til å løse ditt alkoholproblem en gang for alle.

Vår metode for å holde oddsen på din side er å presenter AA´s grunnleggende tekst så enkelt som mulig- og å selv  praktisere AA’s Tolv Trinn. Det er vår hovedoppgave (Primary Purpose).

Hvis du har et ønske om å slutte å drikke så du er velkommen til AA. Vi ønsker å hjelpe deg og vil støtte deg på din vei mot et bedre liv. Det koster ingenting å delta, og du er ikke forpliktet til noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.